Ouders

Ouderbegeleiding

Ervaring van ouders

“Er kwam weer rust in het gezin. Het wordt nu nog steeds toegepast, het zijn hele kleine dingen maar voor onze zoon van zo groot belang. Een jongen met een glimlach is terug die we kwijt waren en dat was heel pijnlijk, voor ons maar ook voor hemzelf en zijn broer en zusje.”

Lees hier het hele verhaal

Samen naar een oplossing

Druk & Dwars voor ouders

“Mijn kind is een vrij pittig. Hij is vaak erg onrustig en wil slecht luisteren. Daarvan heb ik best veel stress, omdat ik soms niet meer weet hoe ik het beste kan reageren. Ik zou graag hulp willen hoe ik beter met zijn buien om kan gaan, maar wil niet dat hij gediagnosticeerd wordt.”

Veel ouders krijgen tijdens de opvoeding te maken met druk en dwars gedrag van hun kind(eren) en kunnen daardoor veel opvoedstress ervaren. Soms kunnen kleine veranderingen in de dagelijkse bezigheden van het gezin, al tot oplossingen leiden. Hierdoor kan opvoedstress afnemen en kan ook het kind zich minder druk en dwars gaan gedragen.

De ouderbegeleiding van Druk en Dwars richt zich op ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar met milde gedragsproblematiek.  Samen met een professional zal u kijken naar uw thuissituatie en worden er gedurende de groepstraining verschillende handvatten toegereikt die eenvoudig toepasbaar zijn in uw thuissituatie.

Het doel van

DE CURSUS
Draagkracht

Het vergroten van de draagkracht van ouders

Stress

Het verminderen van stress bij ouders

Empowerment

Eigen krachten van het gezin vergroten

Communicatie

Het verbeteren van de communicatie in het gezin

Gedrag

Het verminderen van ongewenst gedrag van het kind

Hoe werkt het?

  • Voorafgaand aan de ouderbegeleiding vindt er een intakegesprek plaats. Samen met een professional zal worden gekeken of de ouderbegeleiding aansluit bij uw hulpvragen.
  • De ouderbegeleiding vindt plaats in 7 wekelijkse groepsbijeenkomsten met maximaal 4 ouderparen.
  • Tijdens elke bijeenkomst zal er een nieuw onderwerp met nieuwe handvatten aanbod komen.
  • Na de 7 bijeenkomsten zal u samen met uw professional een individueel nagesprek voeren om de cursus te evalueren.
  • Tijdens de groepsbijeenkomsten ontvangt u huiswerkopdrachten en zijn er tussentijdse telefonische contacten met de professional.
  • U ontvangt tijdens de begeleiding een eigen Druk & Dwars handleiding.

Nog vragen over de oudercursus? Neem gerust contact met ons op.

AANMELDEN